7 причини за чувствителност на скалпа

Ако усещате нужда да си почесате скалпа,

Ако изпитвате болка в корените на косата,

Вероятно, може и да усещате неприятно гъделичкане.

Сигурно сте изпробвали много продукти,  но без да усетите облекчение.

Аз като майстор фризьор, мога да ви дам решение. В годините практика, съм помогнала на много клиенти, да намерим решение за тези проблеми. Важна е диагностиката на скалпа и косата. Това е първото посещение при мен, за да намерим първопричинителя на тези симптоми.

Сега ще ви разкажа за 7 те причини за появата на чувствителност на скалпа.

1.При продължителен престой на слъце и силен вятър, реакцията на скалпа, може да събуди усещане на опъване, дори болка.

2.При използването на бои за коса, особено бяло русата гама е определено агресивна към скалпа,представете си на всеки три седмици се налага да се поставя боя в корена и престоят  е 40-50 минути, когато се измива боята, скалпа е зачервен и желанието е водата да е по- хладна ,защото по топлата вода е трудно поносима.

3.При  агресивно сресване с остри аксесоари, като гребени, шноли, ластици, стегнати опашки, които нараняват корените на                      космите на скалпа и самият скалп.Най-вероятно сте усещали лек сърбеж, парене и когато отпуснете опашката болка в                            корените на определени места.

4.При ежедневно измиване на косата с шампоан, може би сте усетили сухота на скалпа, опъване, сърбеж и да се събуди                              желанието да поставите хидратиращ крем за лице, за да може да облекчите нуждите на скалпа и да възстанови своята                             еластичност.

5.При докосване на главата и  косата, скалпа ви пламва и става алено червен,  дразнещ и сърбящ, да не говорим за чувството на            неудобство и срам , когато се събуди неистово желание да се почесате ,тук и там и хората около вас какво ще си помислят.

6.При липса на хидратация и нарушена еластичност, скалпа е предразположен към образуването на кожни образования и                      побеляване.

7.При боядисана коса, цвета избледнява по-бързо, също така придобива жълти,червеникави и рижави нюанси.

Решението за този проблем е  в професионална грижа в салона, диагностика и консултация, продукти за домашна грижа.

Направете запитване на stefka.zareva72@gmail.com!

Напишете своя коментар!

Обадете се на телефон 0878493951!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изпрати запитване

Ако имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви отговорим възможно най-скоро.